MOBBNING!

Hej!
Vi ber om ursäkt för jätte dålig uppdatering på länge men de har varit väldigt stressigt nu de senaste så vi hoppas ni förstår.
Såhär skriver Tjejjouren.
  http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/utsatt/mobbning-789#Vad%20%C3%A4r%20INTE%20mobbning?

Mobbning

Mobbning kan se ut på många olika sätt. Du kanske får elaka sms av  någon i klassen, blir kallad för fetto på gympan, tar emot sparkar under  bordet i matsalen eller blir ignorerad och utfrusen på rasterna.

Men  mobbning kan också vara mer ”osynligt”. Att ingen pratar med dig,  struntar i dig när du försöker säga något, skrattar så fort du vänder  ryggen till eller bjuder alla utom dig på fest.

Vad är mobbning?

Mobbning är helt enkelt när någon eller några är taskiga mot dig flera gånger och på så sätt får dig att bli ledsen eller må dåligt. Ofta känns det jobbigare och jobbigare ju längre tid mobbningen pågår. Till sist kanske det räcker med en enda blick för att du ska bli ledsen.

Vad beror mobbning på?

Ofta beror mobbning på att folk känner sig otrygga. Genom att gadda ihop sig och frysa ut någon annan i gruppen kan man känna sig mer sammansvetsade. Men mobbning leder ju bara till dålig stämning och jobbiga känslor.

Ofta mår mobbarna själva dåligt och hanterar det genom att vara taskiga mot andra. Det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är okej att mobba och kränka. Mobbning går ofta att klassa som psykisk eller fysisk misshandel - och det är olagligt.

Skolan ska enligt lag jobba för att ingen elev ska bli utsatt, vare sig av personalen eller av andra elever. Om någon trots allt blir det, är skolan enligt lag skyldig att göra allt den kan för att stoppa det.

Vad är INTE mobbning?

Mobbning är ett uttryck som betyder många olika saker. Men det kan vara jobbigt att erkänna för sig själv att man är mobbad eller mobbar.

Kanske var det mer ett bråk?

Eller ett skämt?

Eller var du taskig tillbaka?

Det spelar egenligen ingen roll.

Om du känner efter känner du nog skillnaden mellan bråk, skämt och mobbning. Är du ofta taskig mot samma person eller är det någon som ofta gör dig ledsen med flit? Känns situationen jobbig? Då går det nog att klassa som mobbning och då kan du behöva hjälp och stöd


Och vi på näthatskampen FINNS för er!